Ketä varten IT konferenssit ovat?

Ketä varten IT konferenssit ovat?

Lukeaika:1 minuuttia, 45 sekuntia

IT konferenssit tai teknologiamessut ovat suomessa hyvin eloisia. Joku saattoi joskus vielä muutamia vuosia sitten luulla, että nämä kokoukset ovat vain koodaaville nörteille, mutta nykyisin nämä nörtit muuttavat maailmaa ja sen tulevaisuutta ideoillaan. Jokainen hyötyy IT-alan ymmärryksestä, ja etenkin kun tähän yhdistetään jännittävä startup-maailma, ovat myös finanssialan vaikuttajat heti joukossa. Tästä kertoo mm. Shlush, joka on yksi Euroopan suurimpia IT/startup-messuja, ja tämä ovatkin toisenlaiset festivaalit verrattuna Ruisrockkiin. Ihmiset ovat kiinnostuneita aidosti teknologisista innovaatioista, sillä niiden tärkeys on jo todistettu useaan otteeseen viime vuosikymmeninä. Teknologia ja laajamittainen digitalisaatio vaikuttaa kaikkeen arkielämässämme, joten on täysin ymmärrettävää, miksi nämä kokoukset ovat niin suosittuja nykyisin.

IT konferenssit ovat myös oiva tilaisuus ymmärtää tulevia trendejä, mikäli tulevaisuuteen katsominen on mielekästä. Kenenkään ei tarvitse olla raudankova koodaaja ymmärtääkseen mahdollisuuksia tässä kentässä, kyse on usein enemmän kyvystä visioida ja ymmärtää mitä ihmiset haluavat. Pelkkä visio mobiilisovelluksesta voi olla tarpeeksi mielenkiintoinen saadakseen muutamia ihmisiä mukaan rakentamaan sitä. Jos taitoa tai tietoa ei ole tarpeeksi, voivat IT konferenssit olla tietysti hieno mahdollisuus oppia lisää. Jos tieto ja taito ovat jo hallussa, voivat inspiraatio ja motivaatio olla asioita joita ihminen etsii. Tällä alalla on tärkeä liikkua mahdollisimman nopeasti, sillä idea ei kestä kauaa omana, jos sitä ei toteuta nopeasti. Ideaalisesti olisi kaikkein parasta olla pari askelta edellä kurvia, eikä yhtään jälkijunassa.

Kuitenkin monella konferensseille osallistuville agenda olla paikanpäällä, on paljon pragmaattisempi. Nämä paikat ovat oivia tilaisuuksia rakentaa omaa sosiaalista verkostoa, ja kerätä ympärille lahjakkaita ihmisiä, jotka ovat motivoituneita rakentamaan uutta yhdessä. Turvallisuusteknologia on tietysti eri ala verrattuna 5G-teknologiaan, joten erilaisia tilaisuuksia on hyvin paljonkin suomessa tarjolla. Eri ammattilaiset kokoontuvat yhteen suuremmissa tilaisuuksissa, jotta kokonaisempi visio on mahdollista. Yksi lahjakas ihminen ei välttämättä ole tarpeeksi, kun lähdetään toteuttamaan jotain, jossa vaaditaan paljon logistiikkaa ja markkinointia. Tässä kohtaa startup-messut kuten Shlush ovat mahtavia, sillä voittamalla finanssialan ihmisiä puolelle, ovat investoinnit mahdollisia.

On kuitenkin tärkeä painottaa, että IT-konferensseista, ja yleisestä IT-tietoudesta hyötyy jokainen ihminen nykypäivänä. Teknologia on suurin tekijä, mitä tulee tulevaisuuden muutoksiin. Teknologia menee eteenpäin, halusimme sitä säännellä tai emme, ja siksi sitä on hyödyllistä tarkastella yhdessä, jotta nämä muutokset pysyvät mahdollisimman positiivisina.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
50 %
Surprise
Surprise
50 %