Mitä IT konferensseissa tapahtuu?

Mitä IT konferensseissa tapahtuu?

Lukeaika:1 minuuttia, 38 sekuntia

IT konferensseissa kokoontuu paljon alan ammattilaisia, sekä siitä muuten vain kiinnostuneita ihmisiä. Tätä varten on olemassa IT konferensseja, joista toiset ovat helpompia ulkopuolisille, ja taas toisia, jotka vaativan enemmän ammattiosaamista. IT konferensseissa on usein puhujia, esim. suomalaisesta teknologiayrityksestä. Puhuja saattaa jakaa omassa esityksessään suoria lukuja ja muuta statistiikkaa. Tämä statistiikka on eritoten hyödyllistä alan parissa työskenteleville, sekä mahdollisille sijoittajille. IT alalla startup yritykset ovat vahvasti läsnä, ja tällöin myös yrittäjiä sekä muita riskisijoittajia on usein paikan päällä. Jos esim. Supercellin toimitusjohtaja tulee paikanpäälle kertomaan yrityksensä visiosta, ja tällöin moni ammattiosaaja tulee kuuntelemaan. Mitä tulee tulevaisuuden trendeihin, ovat IT konferenssit oivia paikkoja mennä opiskelemaan mahdollisista tulevista muutoksista. Myös juridiset asiat ovat vahvasti läsnä teknologian kehityksen rinnalla, puhumattakaan tietysti finanssialasta. Koska IT on niin kattava ala, eikä rajoitu pelkästään ohjelmistoihin tai laitteisiin, on tämä alue, jossa on mahdollista oppia paljonkin.

Ei pelkkää dataa

IT konferensseissa opitaan paljon yhdessä uutta, ja inspiroidaan ihmisiä innostumaan teknologian kentästä. Koska nykyisin konferensseja järjestetään paljon myös netin välityksellä, ovat ns. webinaarit varsin kovassa nousussa nykyisin. Webinaarit eivät tietenkään ole kestävä ratkaisu, sillä moni haluaa IT konferensseilla kokeilla uutta teknologiaa, ja innostua yhä enemmän.

Homma ei siis tietenkään ole pelkkää hiljaisuudessa istumista, ja muiden kuuntelemista, vaan myös paljon hauskempaa aktiviteettia on tarjolla. Joissakin tilaisuuksissa tai messuissa saattaa olla paljon uutta teknologiaa ja laitteita, joita kiinnostuneet pääsevät mahdollisesti käyttämään. Useat vuokraavat alueista omaa näyttelytilaa, jolloin he esittelemään uusia teknologiaa ja laitteita. Esimerkiksi virtuaalitodellisuuden kehitys on ollut vahvasti esillä viime aikoina, ja tämän ymmärtää jokainen IT konferensseissa käyvä ihminen. Tähän teknologiaan sijoittaminen on edelleen oikea potentiaali, mutta mitä aikaisemmin kelkkaan on hypännyt, sen parempi.

Verkostointi eli networking on myös hyvin tärkeä osa näitä konferensseja, ja siksi tilaisuudet ovat usein hyvin avoimia liikkuvuuden suhteen. Harvemmin mitään tiukkaa tai pakollista aikataulua tai aktiviteettia on, vaan ihmiset saavat rauhassa päättää tekemisensä omien mieltymysten mukaisesti. Myös hyvää ruokaa on usein tarjolla, eikä edes majoitus ole aina mahdottomuus. IT konferenssit ovat IT/startup festivaaleihin verrattuna hiukan vakavapohjaisempia, mutteivät suinkaan tylsiä.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %