Mitä voit oppia IT konferensseista?

Mitä voit oppia IT konferensseista?

Lukeaika:1 minuuttia, 37 sekuntia

IT konferenssissa voi osallistua oppia laajamittaisesti asioita eri IT-sektoreiden asioista. Kyse on paljon siitä, mitä osallistuja haluaa oppia, ja siksi onkin tärkeä lähteä avoimin mielin paikanpäälle. Jos osallistujaa kiinnostaa ymmärtää, miltä teknologinen kenttä tulee näyttämään seuraavan 5 vuoden aikana, ja mitkä trendit häämöttävät horisontissa. Näiden asioiden ymmärtäminen voi olla hyvin tärkeää, jos osallistuja haluaa olla teknologisessa kehityksessä mukana, suoraan aallonharjassa. Näissä tilaisuuksissa on hyvin fiksuja ihmisiä paikalla, joten myös paljon inspiraatiota sekä motivaatiota on mahdollista löytää näistä tilaisuuksista.

Yleistieto IT-alalta on nykyisin myös hyvin tärkeää. Kyse ei ole pelkästään erilaisten työkalujen oppiminen ja käyttäminen, vaan myös suuremman IT-kehityksen ymmärtämisen kannalta tämä on varsin hyödyllistä nykypäivänä. Työkalujen ymmärtäminen mahdollistaa ihmisille nykyisin paremmat ajanhallinta mahdollisuudet, sekä parantaa hänen mahdollisuuksiaan laajentaa työkokemustaan, puhumattakaan harrastuksista! Ehkä osallistuja on aloitteleva valokuvaaja, jolla on idea uuden valokuvaohjelman kehityksestä. Ehkä hän haluaa oppia uuden kuvankäsittelyohjelman käyttöä, sillä hän ei pidä omastaan. Pienen sovelluksen rakentaminen ei nykypäivänä ole mahdotonta kenellekään jolla vain riittää motivaatiota oppia, mutta IT-konferenssista ihminen voi löytää paljon uusia näkökulmia, sekä verkostoitua oikeiden ihmisten kanssa.

Sen sijaan, että hyppäisi ”pois” teknologian kelkasta, ja kääntäisi sille selän, on fiksumpaa yrittää ymmärtää teknologian kenttää mahdollisimman hyvin, jotta voi reagoida tuleviin haasteisiin jo etukäteen. Tärkeää on siis trendien ymmärtäminen, ja niiden hyväksyminen, eikä niitä vastaan taisteleminen. Voidaan esimerkiksi katsoa kryptovaluuttaa. Valuutasta voidaan olla montaa eri mieltä, mutta kukaan tuskin voi sanoa, ettei haluaisi olla yksi ensimmäisiä Bitcoinin ostajia, joskus vuonna 2013, sillä tässä kohtaa hän olisi täysin rikas. Kyse tässäkin on vain teknologisen kentän kehityksestä ja projekteihin luottamisesta; ennen kuin trendit olivat trendejä. Tämä ei vaatinut teknologista nerokkuutta häneltä, joka kryptoon sijoitti alkuaikoina, vaan kenties pelkkä oikean ihmisen tunteminen, ja hänen neuvon käytäntöön paneminen, oli tarpeeksi.

IT konferenssit ja messut ovat siis hieno paikka jokaiselle ihmisille, kunhan asenne on oikea. Jos oma heikkous on analyyttinen ajattelu, löytää näistä tilaisuuksista usein juuri sen vahvuuden omistavia ihmisiä. Siksi ei tarvitse pelätä, ettei kuuluisi joukkoon. Avoin mieli on sosiaalisen verkostoitumisen avainsana.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %